Bir çok insan ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunlar yaşayabilmektedir. Diş çürüğü, diş ve diş ...
Hareketli Protezler
Hareketli Protezler

Parsiyel (Bölümlü) Hareketli Protez
Ağızda eksilen dişlerin yerini doldurmak amacıyla, metal gövdeli ve mevcut dişlere metal kroşeler (teller) veya özel hassas tutucular yardımıyla tutunan, eksik dişleriniz yerine yapay hazır dişlerin yerleştirildiği, hasta tarafından takılıp çıkartılabilen protezlerdir. Parsiyel protez kullanıyorsanız, artık ağız bakımınıza daha çok özen göstermelisiniz.
- Kullandığınız parsiyel protez, ağzınızda kalan kendi dişlerinizin yer değiştirmesini önler. Doğal dişler arasında boşluklar oluştuğunda, yandaki ve karşıdaki dişler bu boşluğa doğru hareket ederler. Yer değiştiren dişlerin hem temizlenmeleri daha güçtür, hem de üzerlerine istenmeyen yükler gelmektedir. Bu nedenlerle çürük, diş eti hastalığı ve bu dişlerin kaybolma riski artmaktadır.
- Protez kullanımı ile çiğneme ve konuşma daha rahat olacaktır. Diş eksikliği sonucunda tek taraf kullanılarak çiğneme yapılırsa, devamlı kullanılan taraftaki dişlerde ve diş etlerinde problemler oluşacaktır.
- Diş pozisyonları konuşmada da önemlidir. Protez ile onarılan diş eksiklikleri, konuşma rahatlığı sağlayacaktır.
- Bozulan estetik görünümünüzün düzeltilmesi için de eksik dişlerinizin muhakkak protez ile onarılması gerekir. Çünkü dişler dudak ve yanakları destekleyerek yüz görünümünü etkilemektedir.
- Diş tedavisi işlemlerinde, tedavi sonrasındaki ağrı ve ödemin azaltılması için işlemin yapıldığı bölgedeki damara ilaç verilmesi
Hassas Tutuculu Protez
Kısmi diş eksikliğinde kullanılan diğer bir protez çeşididir. Protezin tutuculuğu parsiyel protezdeki gibi kroşelerle değil hassas bağlantı denilen dişi ve erkek parçalarla sağlanır. Bu protezler estetik, tutuculuk ve sağlık açısından klasik parsiyel protezlerden çok daha üstündür.
Tam Protez
Ağzında hiç dişi kalmamış hastalara yapılan protez olarak adlandırılmaktadır. Tam protezler genellikle akril adını verdiğimiz bir maddeden, çok nadir ve çok özel durumlarda da metal destekli olarak yapılmaktadır. Bu yapının üzerine yerleştirilen yapma dişlerde genellikle akril materyalinden hazır olarak piyasada bulunmaktadır. Tam protezlerde porselen dişlerin kullanılması özel durumlara bağlı olarak tercih edilmektedir. Bu nedenle, kullanılacak materyale hekiminizin karar vermesi en uygun yoldur.
Tam protez, hem sadece ağzınızdaki yumuşak dokulardan destek alacağından hem de psikolojik olarak doğal dişlerinizin hepsini kaybetmenin rahatsızlığından, kullanması en zor olan protez tipidir. Çiğneme, tat alma, bazı besinleri yeme zevkinden yoksun kalmanızın yanında, birde kullanma sırasında ortaya çıkacak problemler sizi rahatsız edecektir. Ancak şunu kabullenmek zorundasınız; siz artık bir tam protez hastasısınız, bundan sonra bu protezi taşıyan çene kemiklerinizi ve yumuşak dokularınızı çok iyi korumalısınız. Çenelerinizde dişleri tutan kemikler, diş kayıplarından sonra belli bir miktarda yükseklik kaybetmektedir. Bu yükseklik kaybı hayat boyu hiç durmadan devam edecektir. Kemikteki bu erimenin azalması sizin hekiminizin önerilerine uymanıza bağlıdır.
Dentince | Hizmetlerimiz
- Estetik Dolgular
- Diş Beyazlatma
- Porselen Dolgular
- Porselen Laminalar
- Zirkonyum
- Full Porselen Kronlar
- Ağız ve Çene Cerrahisi
- Apikal Rezeksiyon (Kök Ucunun Rezeke Edilmesi)
- Bruksizm Diş Sıkma ve Tedavisi
- Dental İmplant Tedavileri
- Dental Radyoloji ve Görüntüleme
- Dijital Diş Hekimliği
- Diş Absesi
- Endodonti Kanal Tedavisi
- Frenektomi
- Gömük Dişler
- Gülüş Tasarımı
- Hamilelikte Diş Sağlığı
- İmplant Tedavisi
- Kist Operasyonları
- Lazer Destekli Diş Hekimliği
- Ortodonti
- Pedodonti ve Çocuk Diş Hekimliği
- Periodontoloji ve Diş Eti Tedavileri
- Preprotetik Cerrahi
- Protezler