+902163452183

Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:107-109A Ziverbey, Kadıköy / İstanbul ( Müjdat Gezen Sanat Merkezinin Karşı Çaprazı )

info@dentince.com

Diş Beyazlatmada Ev Tipi ve Ofis Tipi Nedir?

Aynaya baktığında birçok kişinin kendisinde beğenmediği taraflar olabilse de konu dişlerle ilgili sorunlar olduğunda yüzdeki gülümsemenin saklanmasına bile ihtiyaç duyulabilir. Dişlerde sıklıkla karşılaşılan lekelenme, sararma ve renklenmeler gibi sorunların giderilmesi için diş macunlarının ve parlatıcılarının kullanılması her zaman yeterli olmayabilir. Bu tür durumlarda ev tipi ya da ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerine başvurulabilir. Dişlerde zaman içinde sigara ve renklenmeye yol açabilecek yiyeceklerin ve içeceklerin kullanımına, küçük yaşta kullanılan bazı antibiyotiklerin etkilerine, yaş almaya ve yapısal bozukluklara bağlı olarak renk değişimleri meydana gelebilir. Bu lekelenmelerin ve sararmaların giderilmesi amacıyla yapılan işleme diş beyazlatma ya da bleaching denilir. Bleaching işleminde kullanılan diş beyazlatıcı özel jel ile dişlerin renginde açılma sağlanabilir.

Diş Beyazlatma Ofis Tipi ve Ev Tipi Olarak Yapılabilir

Diş beyazlatma işlemleri hem diş hekimi tarafından klinik ortamında hem de diş hekimlerinin hazırladığı malzemelerin kullanımıyla kişinin kendisi tarafından evinde yapılabilir. Oldukça hızlı ve etkili sonuçların alındığı ofis tipi diş beyazlatma işlemini diş hekimleri kliniklerinde gerçekleştirirler. İşleme başlanmadan önce hastanın diş taşları temizlenir ve diş rengi belirlenir. Uygulanacak olan diş beyazlatıcı jelden zarar görülmemesi için diş etlerine koruyucu uygulanır. Beyazlatıcı diş jeli sürülerek ışın ile aktive olması sağlanır. Yeterli süre bekletildikten sonra temizlenen dişlerin rengi kontrol edilir. Genellikle tek seanslık uygulama yeterli olsa da dişlerdeki renklenmelerin durumuna göre ihtiyaç duyulursa seans sayısı artırılabilir.

Diş Beyazlatmada Ev Tipi ve Ofis Tipi Nedir

Ev tipi diş beyazlatma işleminde süreç yine diş hekimi tarafından planlanır. Kişiye özel olarak ölçümler ve analizler yapılarak hazırlanan plakların içerisine hasta diş beyazlatma jelini sürer. Ve diş hekiminin belirttiği süre boyunca plakları takar. Diş hekimleri gerek görürlerse ofis tipi diş beyazlatma işleminin devamında ev tipi diş beyazlatma uygulamasını da önerebilirler. Böylece kombine bir tedavi uygulanarak inatçı renklenmelerin olduğu dişlerde daha kalıcı ve başarılı sonuçlara ulaşılabilir.

Diş Beyazlatma Zararlı mıdır?

Uygulanan yöntem ne olursa olsun diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde ve prosedürlere uygun yapıldığı sürece dişler açısından zararlı değildir. Bununla birlikte işlem ağrısız olsa da işlem sırasında ya da sonrasında kişisel özelliklere bağlı olarak geçici bir hassasiyet oluşması söz konusu olabilir.

Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş beyazlatma işleminde sonra yeniden renklenme ve lekelenme oluşmasının önlenmesi için özellikle ilk 1 haftalık sürede dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Uygulamadan sonraki ilk birkaç dün geçici hassasiyet oluşabilir. Bu süreçte aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecekler ve içecekler tüketilmemelidir. Dişler günde en az 2 kez fırçalanmalı, ağız bakım ürünleri kullanılmalı ve diş hekimi kontrolleri aksatılmamalıdır. Bununla birlikte içerisinde aşındırıcı barındıran diş macunları ve diş tozları bir süre sonra dişlerde renklenmelere ve hassasiyete neden olacağından kullanılmaları önerilmez.

Sizi Arayalım

Diş probleminiz hakkında konuşmak ister misiniz?