+902163452183

Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:107-109A Ziverbey, Kadıköy / İstanbul ( Müjdat Gezen Sanat Merkezinin Karşı Çaprazı )

info@dentince.com

Diş Lezyonu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Hem görünüş hem sağlık açısından son derece önemli olan ağız ve diş sağlığı konusunda birçok rahatsızlık ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bunlardan biri olan diş lezyonu ise çoğu kişinin yaşadığı sık karşılaşılan diş sorunları arasında yer alır.

Diş Lezyonu Nedir?

Diş lezyonu en basit şekliyle dişin kök kısmında meydana gelen ve içinde çeşitli mikroplar bulunan kesecik şeklindeki kistler olarak tanımlanabilir. Diş köklerindeki doku hasarından kaynaklanan diş lezyonu genelde iltihaplanmanın ya da travmanın ardından meydana gelir. Dişi çevreleyen parçalarda ortaya çıkan değişiklikler ve dişteki iltihaplanmalar diş lezyonlarının oluşmasına neden olabilir. Hastaların beslenme sorunu yaşamasına neden olabilen diş lezyonları bu nedenle günlük hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.

Diş Lezyonu Nasıl Meydana Gelir?

Diş lezyonları kanallarla, dişleri çevreleyen diş etiyle ya da dolaşım sistemiyle meydana gelebilir. Kanallarla oluşan diş lezyonlarının dişlerin çürümesiyle başladığı söylenebilir. Dişler mine, dentin ve pulpa kısımlarından oluşur. Dişlerdeki lekelenme ve çürüme mine tabakasında olur. Tedavi edilmediğinde dentin tabakasına kadar iner. Sonraki aşamada pulpaya ulaşır ve çok fazla ağrı hissedilir. Pulpanın köklere temasıyla kanal oluşumunda lezyon meydana gelir.

Diş Lezyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Dişlere düzenli ve doğru bakım yapılmadığında hijyen eksikliği nedeniyle diş etlerine bakteriler tutunur. Böylece dişlerin çürümesi için elverişli bir ortam oluşur. Bakteriler aynı zamanda diş etlerinde kanamaya da neden olabilir. Kanama yoluyla başka bölgelere bakterilerin ulaşıp çoğalması da mümkündür. Böylece diş lezyonu oluşması riski artar.

Diş Lezyonu Oluşmasının Sebepleri Nelerdir?

Dişlerin uzunlukları ve kalınlıkları farklı olduğundan çiğneme sırasında her dişe uygulanan güç farklı olur. Buna ek olarak uyku esnasında dişlerin sıkılması, diş gıcırdatılması, beslenme esnasında çok fazla çiğnenmesi diş lezyonlarının oluşum nedenleri arasında sayılabilir. 20’lik dişlerin gömülü kalması durumunda da diş lezyonları görülebilir. Bu tür sorunlar yaşanmaması için düzenli olarak diş hekimi muayenesine gidilmeli, ağız ve diş bakımı aksatılmamalıdır.

Tedavi Fiyatları Ne Kadardır?

Diş lezyonu tedavisi fiyatları kullanılacak olan teknik, tedavinin yapılacağı kurum, tedaviyi yapacak hekimin deneyimi ve hangi ilde bulunulduğu gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle yapılan muayenenin ardından fiyat almak çok daha sağlıklıdır.

Muayene randevusu için tıklayınız.

Sizi Arayalım

Diş probleminiz hakkında konuşmak ister misiniz?