+902163452183

Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:107-109A Ziverbey, Kadıköy / İstanbul ( Müjdat Gezen Sanat Merkezinin Karşı Çaprazı )

info@dentince.com

Diş Eti Çekilmesinin Sebepleri Nelerdir?

Diş Eti Çekilmesi Tedavi Edilir Mi? Diş eti çekilmesi, diş etinin, dişin köküne doğru çekilmesi ve diş kökünün gözükmesi olarak tanımlanabilir. Diş eti çekilmesi, tek dişte görülebileceği gibi birden fazla diş etinde de görülebilir.

Diş Eti Çekilmesi Tedavi Edilir Mi?

Diş eti çekilmesi, diş etinin, dişin köküne doğru çekilmesi ve diş kökünün gözükmesi olarak tanımlanabilir. Diş eti çekilmesi, tek dişte görülebileceği gibi birden fazla diş etinde de görülebilir.

Diş eti çekilmesi her yaştan insanın karşılaşabileceği ağız problemlerindendir. Diş eti çekilmesi genetik ve çevresel faktörlere bağlı olabilir.

Diş eti çekilmesinin tedavisi bulunmaktadır.  Diş eti çekilmesi problemini çözümlemek için öncelikte diş eti çekilmesine neden olan problemleri bulmak gerekir.

Diş eti tedavisine başlamadan önce, diş etinin çekilmesine neden olan problemi çözmek gerekir ve sonrasında diş eti çekilmesi tedavisine geçilir. Diş eti çekilmesi tedavisi, doğru macun seçimi ve diş eti yapısına uygun diş fırçası ile yapılır.

Diş Eti Çekilmesi Ağrı Yapar Mı?

Diş etinde meydana gelen çekilmeler, günlük ağız bakımına, yetersiz beslenmeye ve bazı hastalıklara bağlı olabilir.

Hastalarda görülen en sık diş eti çekilmesi türü iltihaplanmaya bağlı olarak gelişir. Bu sık görülen diş eti çekilmesi türü yemek yerken ve konuşurken ağrıya neden olabilir.  Diş eti çekilmesinin ağrı durumu, kişinin ağrı eşiğine göre değişeceği gibi, alınan önlemlere göre değişmektedir. Diş çekilmesinde meydana gelen ağrılar, gündelik ağız bakımına göre; uygun diş fırçalama yöntemi, uygun diş fırçası ve diş macunu kullanımına göre azalabilir.

Günlük ağız bakım düzeni dışında, ağrı hissini azaltan ağrı kesici ve mikrop kırıcı ağız bakım suyu diş hekimleri tarafından önerilebilir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir?

Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, düzenli ve  günlük olarak, ağız ve diş bakımı yapmaktır. Her gün diş ipi kullanmak, ağız bakım suyu kullanmak, uygun kıllı diş fırçası kullanmak ve  yılda en iki kez diş hekimine muayene olmak diş eti çekilmesini önleyebilen yöntemlerdir. Diğer diş eti çekilmesini önleyen yöntemler ise şunlardır;

  •   Sağlıklı, dengeli ve çeşitli beslenmek ve çeşitli besinlerden, çeşitli vitaminler almak diş eti çekilmesini önleyebilir.
  •   Tütün ve alkol ürünlerini kullanıyorsanız, bırakmanız diş eti hastalıklarını tetikleyebilir. Alkol ve tütün ürünleri kullanımına dikkat etmelisiniz.
  •   Düzenli olarak ağız içinde oluşan değişiklikleri takip ederek ve bu değişiklikler hakkında hekime danışmanız diş eti çekilmelerini önleyen diğer yöntemlerdendir.

Diş Eti Çekilmesi için Hangi Doktora Gidilmelidir?

Diş hekimliğinin bir çok alt bölümleri vardır. Örneğin, ortodonti, pedodonti gibi alanlar bunlardan bazılarıdır.  Diş eti hastalıklarına ve diş eti çekilmesi problemlerine bakan bölüm ise periodontoloji bölümüdür.

Periodontoloji alanında çalışan hekimler, dişleri saran yumuşak ve sert dokularda uzman haline gelirler, kısaca bu yumuşak ve sert dokuda meydana gelen problemlerin çözülmesi için hizmet verenler periodontoloji hekimleridir. Eğer diş eti çekilmesi probleminiz varsa periodontoloji alanında uzman bir hekime gidilmelidir.

Sizi Arayalım

Diş probleminiz hakkında konuşmak ister misiniz?