+902163452183

Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No:107-109A Ziverbey, Kadıköy / İstanbul ( Müjdat Gezen Sanat Merkezinin Karşı Çaprazı )

info@dentince.com

İmplant Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bir çok insan ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunlar yaşayabilmektedir. Diş çürüğü, diş ve diş etine bağlı ya da yaralanma nedeniyle diş kayıpları meydana gelebilmektedir. Diş kayıpları durumunda da diş implantı yöntemi kullanılır. Diş implantı, eksik diş tedavisinde kullanılan, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan üretilmiş vidalama şeklindeki tıbbi bir yöntemdir. Dental implant olarak da bilinen diş implantı, dişin vida ile çene kemiğine tutturulmasından dolayı günlük dilde de “vidalı diş” olarak da bilinir. Titanyum vücut ile uyumlu olduğundan implant tedavisinin başarı oranı yüksektir. Tek dişi eksik hastalardan ya da bütün dişleri eksik hastalara kadar uygulama alanı geniştir. Diş implantı, diğer tedavi yöntemlerinden ayrı olarak diğer dişleri etkilemez. Doğal diş olarak görünür. Yemek yemeyi, konuşmayı ve gülmeyi etkilemez.   

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar kazanabilmek amacıyla çene kemiğinin içerisine yerleştirilen yapay diş kökleri ile yapılan tedavi şeklidir.  Bu implantların üzerine yerleştirilen kron, köprü gibi protezlerle eksik dişlerin yerleri doldurulur. Günümüzde yeterli kemik ve doku desteği bulunan her yaşta hastada ilk tercihtir.  

Neden İmplant Yapılması Gerekir?

Zamanla eksik dişlerimizin çevresindeki boş alanlara mevcut dişlerimiz kayma eğilimindedir. Bu alanları korumak ,fonksiyon ve estetiği sağlamak amacıyla implant tedavisi yapılması gerekir. Tedavi sonrası gerçekleştirilen çiğneme fonksiyonu çene kemiğinin erime riskini de ortadan kaldırır.

Nasıl Uygulanır?

Hastanın genel sağlık durumu ve ağız muayenesi yapıldıktan sonra, mevcut kemiğin uygunluğu için panaromik röntgen ve 3 boyutlu tomografi incelenir. Yapılan incelemeler ve ölçümler sonrası hastaya uygun boyutta ve çapta implantlar için anestezi altında kemikte yuva açılır. İmplantların yerleştirilmesi sonrası dikiş atılır ve 1 hafta sonra dikişlerin alınması ve kontrol için randevu verilir.  

İşlem Ne Kadar Sürer?

İşlem süresi yapılacak implant sayısına ve kemikte yapılacak değişikliklere göre farklılık göstermekle beraber ortalama implant başı 10 dk gibi bir sürede yerleştirilir.  

Dişler Ne Zaman Takılır?

Üst çenede 3 ay, alt çenede 2 aylık ortalama bir sürede implantların kemikle kaynaşması beklenir. Bu süre hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Kemik tozu, membran gibi işlemlerin uygulanması bu süreci uzatabilir.  

İmplant'ın Avantajları Nelerdir?

Hastanın yeterli sayıda diş bulunmaması nedeniyle hareketli protez kullandığı durumlarda hastaya sabit bir protez yapma imkanı sunar. Köprü gibi durumlarda komşu dişlerin kesilmesine gerek olmamasından dolayı sağlıklı diş dokusu korunmuş olur. Özellikle alt çenede kemik yetersizliği olduğu durumlarda hareketli protezlerde stabilite sağlar.  

Herkese İmplant Uygulanır mı?

yakın dönemde kemoterapi veya radyoterapi alan, sistemik hastalıkları kontrol altında olmayan hastalarda uygulanması sakıncalıdır. İmplant tedavisinin uygulanabilmesi için hastanın kemik gelişimini tamamlamış olması gerekir. Bu nedenle kadınlarda 15-16, erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra yapılması önerilir.  

Tedavi Sonrası Süreç Nasıl Olur?

Cerrahi bir işlem olan implant operasyonu, lokal anestezi altında yapılır. Operasyondan sonra reçete edilen ilaçların doktorunuzun talimatlarına uygun kullanılması, antiseptik gargaralar ve iyi bir ağız hijyeni iyileşme sürecinin rahat geçirilmesini sağlar. İmplant operasyonunu takip eden sürede düşük dozda şişlik ve ağrı olması normaldir. İlk 24 saat içerisinde yapılan soğuk tampon uygulaması ve uygun ilaç kullanımı ile durum kontrol altında tutulur.

Sizi Arayalım

Diş probleminiz hakkında konuşmak ister misiniz?